Vevradio om strömmen skulle gå

Tänk dig att festen är i full gång, alla roar sig och dansar till din bästa festmusik. Helt plötsligt blir det tyst och mörkt – strömmen har gått. Dina gäster står där förvirrade mitt på dansgolvet. Det är nu du tar fram din vevradio och räddar därmed resten av kvällen.

Lyssna på viktiga meddelande

Nu kanske inte vevradion är designad för att rädda just fester. Den är däremot tänkt att vid en allvarlig händelse ska du kunna ta del av viktig information från myndigheter, nyheter och radiomeddelande. Vevradion ingår därför alltid i en preppers krislåda. Prepping är ett ganska nytt fenomen som betyder att du aktivt förbereder dig för ett eventuellt avbrott i det dagliga livet på grund av till exempel naturkatastrofer, pandemier, ekonomiska kollapser och så vidare. Det finns till och med utbildningar idag inom prepping och överlevnad.

Hur fungerar en vevradio?

Du behöver inte ett elnät för att kunna lyssna på din vevradio. Utan den drivs istället av det inbyggda batteriet som du laddar upp via en dynamo, powerbank eller genom solceller. Den är utrustad även med ficklampa och USB-port. Är du i fara kan du trycka på SOS-knappen och då ljuder en siren. Klicka här så kan du beställa din egen vevradio för framtida strömavbrott och fester.